Oplever du at dine mails kommer retur?
Eller rettere; at du får besked om at du har sendt en mail, som ikke kan leveres?
Måske er det endda mails, som du ikke husker at du har sendt?
Din email-adresse er en del af din personlige identitet, så det kan have alvorlige konsekvenser for dig, hvis den misbruges af andre.
Betyder det så at din mailkonto er hacket?
Ikke nødvendigvis, men hvis svindlere skulle have overtaget din mailkonto, skal du straks forsøge at få kontrollen tilbage. Det kan f.eks. ske ved at du henvender dig til din udbyder. Eller hvis du har dit eget internetdomæne (@dit-domæne.dk), kan du logge på gennem dit webhotels kontrolpanel og ændre dit password.
Den største sandsynlighed er at der er nogen som kan sende mails, hvor afsenderadressen er forfalsket. Og det er desværre ganske let at forfalske den adresse som står i afsenderfeltet.
For en del år siden var der mails i omløb, som kom fra bill.gates@microsoft.com – men heldigvis var det så tydeligt at der ikke var mange som faldt for dette nummer. Men i dag ser vi desværre mails der ser ud som om de er sendt fra @skat.dk eller andre myndigheder, banker eller kreditkortselskaber. Det eneste formål de har er at lokke folk ind på falske hjemmesider så de kan lokke forskellige private oplysninger ud af dig, som siden kan misbruges på forskellig måde.
Tilbage på sporet…
Nu handlede indledningen i denne artikel jo om der skulle være nogen som misbrugte (forfalskede) afsenderadressen så den så ud som om den blev sendt fra dig eller din virksomhed.
Der er ikke meget du kan gøre…
Men der er dog noget. Du skal tale med din udbyder, dit webhotel eller din it-specialist om at få opsat en sikkerhed på dit domæne.
Spørg fx. efter SPF og DKIM
SPF (Sender Policy Framework) fungerer til forebygge udgående spam-meddelelser ved at man angiver hvilke servere som må sende mails fra ens domæne.
DKIM (DomainKeys Identified Mail) er en mulighed for at kontrollere indkommende e-mail og sikre at de er umodificeret og er fra den afsender som de påstår at være. Denne funktion fungerer til forebygge indkommende spam-meddelelser.
Eller kort forklaret: Hvor SPF fortæller hvem der må sende mails på vegne af dit domæne, bekræfter DKIM at afsenderen er den vedkommende giver sig ud for at være.